Advanto vstupuje na polský trh. Stává se tak největším poskytovatelem výplaty kdykoliv v regionu CEE

Advanto vstupuje na polský trh. Stává se tak největším poskytovatelem výplaty kdykoliv v regionu CEE
Publikováno
11.12.2023

Advanto nezpomaluje. Během cesty Výplaty kdykoliv ke standardu Advanto již dvakrát překročilo hranice. Po úspěšné expanzi na Slovenko společnost vstupuje na polský trh. Odkoupením klientů tamního poskytovatele obdobné služby se tak stává největším poskytovatelem přístupu k odpracovaným penězům ve střední a východní Evropě.

Advanto téměř čtyři roky mění rytmus vyplácení mezd. Díky napojení na mzdové a docházkové systémy si přes 70 000 zaměstnanců v České a Slovenské republice může zasílat část své odpracované mzdy přímo na svůj bankovní účet kdykoliv. A to vše pomocí pár kliknutí v mobilní či webové aplikaci. Výplata kdykoliv představuje etické řešení nenadálých výdajů a snižuje finanční stres zaměstnanců. Podle produktové ředitelky Advanta na polském trhu, Ewy Marczuk, se „jedná o benefit, který v dnešní době vysoké inflace lidem dává oporu a zároveň stále více žádanou flexibilitu.“ 

Společnost Symmetrical poskytovala obdobné služby v Polsku od roku 2019. V průběhu této doby se zařadila mezi nejvýznamnější hráče na trhu s desítkami klientů s tisíci zaměstnanci. „Jako řada technologických společností v posledních měsících se v Symmetricalu rozhodli zaměřit svou pozornost na vývoj jediného produktu, kterým je mzdový systém, což je sám o sobě komplikovaný produkt. Platformu pro výplatu kdykoliv, která v sobě nutně nese také prvky fintechu jako regulace, kapitál a platební infrastruktura, se rozhodli nechat na nás, protože to je byznys a technologie, kterou my v Advantu umíme velmi dobře,“ vysvětluje Martin Fortelný, CEO a spoluzakladatel Advanta.

Největší poskytovatel Výplaty kdykoliv v regionu CEE

V nadcházejících letech hodlá Advanto do rozvoje v Polsku investovat desítky milionů. „Polsko zažívalo dlouhou éru nepříliš regulovaných a drahých nebankovních úvěrů. Miliony lidí se kvůli tomu dostaly do finančních potíží. My chceme dát polským zaměstnancům prostřednictvím jejich zaměstnavatelů etický a levný způsob toho, jak vyřešit nenadálé výdaje,“ říká Fortelný.

K expanzi Advanta došlo skrze odkoupení klientů společnosti Symmetrical, což umožnila především K tomu mohlo dojít pomocí srpnové investice bývalých podílníků PPF, Jean-Pascal Duvieusarta a Ladislava Bartoníčka.

Produkt na polském trhu řídí Ewa Marczuk, která dříve působila v Symmetricalu. „Výplata kdykoliv je perfektním nástrojem pro zaměstnavatele, kteří dbají o finanční stabilitu svých pracovníků. Mám radost, že je Advanto na polském trhu dostupné a těším se, až z něho uděláme standard,“ uvedla Marczuk.

Následné plány Advanta

Advanto nekončí jen u polských hranic. „Byť je pro nás Polsko oproti Česku čtyřnásobný trh, tak máme stále v plánu vstoupit do Německa a pokukujeme i po Rumunsku. Chceme se stát největším poskytovatelem výplaty kdykoli v kontinentální Evropě,“ doplňuje Fortelný. 

Co je Advanto?

Advanto je chytrá aplikace, která umožňuje zaměstnancům vybrat si svou výplatu kdykoliv a na pár kliků v mobilu. Firmám pomáhá zlepšovat nábor, snižovat fluktuaci a zvyšovat loajalitu zaměstnanců.

Stáhněte si e-book

O tom, jak Advanto chrání zdraví zaměstnanců a jaké jsou přínosy pro vaši firmu.

Stránky Advanto.cz používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies. Více v našich Zásadách ochrany osobních údajů.