Výplata kdykoliv se pomalu a jistě stává standardem. Máme důvod slavit 3. narozeniny.

Výplata kdykoliv se pomalu a jistě stává standardem. Máme důvod slavit 3. narozeniny.
Publikováno
27.1.2023

Český startup Advanto, poskytující zaměstnanecký benefit Výplatu kdykoliv, je zase o rok starší. A i když mu jsou pouhé 3 roky, roste mimořádnou rychlostí. S každým dnem se stává dostupnějším pro více zaměstnanců a firem.

Díky Advantu mohou mít zaměstnanci přístup ke svým penězům okamžitě po směně, aniž by museli čekat na výplatní termín. Jedná se o moderní a užitečný benefit, který se od založení setkává s oblibou jak u zaměstnavatelů, tak u jejich pracovníků. Má totiž pozitivní dopad na jejich finance a celkovou spokojenost. Jednou z hlavních výhod je možnost řešení nenadálých výdajů bez čekání na výplatní termín.

Za uplynulý rok se Advanto stal velmi populárním benefitem skrze jednotlivá odvětví. Počet firem, které benefit Advanto využívají se od minulého roku zvýšil více než 5x. Řadí se mezi ně například NOTINO, HOPI nebo ORLEN Unipetrol. Firmy vnímají pozitivní dopady přístupu zaměstnanců ke svým penězům okamžitě po odpracování hodin, aniž by museli čekat na výplatní termín. Počet zaměstnanců s přístupem ke své výplatě kdykoliv je tak nyní téměř 50 000. Advanto se během roku 2022 rozšířilo i na Slovensko. Statistika říká, že výplatu si, skrze Advanto, někdo vybere každých 5 minut.

To, že se z výplaty kdykoliv stává standard potvrzuje i mediální zájem o toto téma. Zakladatel a CEO Advanta Martin Fortelný se zúčastnil několika rozhovorů, například pro Forbes, CzechCrunch nebo Radio Zet. Měli jsme tu čest se zúčastnit několika konferencí a dalších významných událostí ze světa HR a zaměstnaneckých benefitů. Příkladem může být akce HRko, kde se sdílely zkušenosti a know-how s ostatními odborníky v oboru. 

V kontaktu se jsme i s našimi uživateli. Několikrát jsme je během roku navštívili a získávali tak od nich zpětnou vazbu. K našemu milému překvapení docházelo ke sdílení mnoha příběhů, jak Advanto pomohlo lidem při finanční nouzi z důvodu nenadálých výdajů. A to je právě ten důvod, proč Advanto vzniklo.

I díky zpětné vazbě uživatelů můžeme naše služby neustále zlepšovat. Od minulého roku došlo k rozšíření jazykových mutací. Aktuálně je aplikace dostupná v pěti jazycích, díky čemuž se Advanto stává dostupnější pro stále více pracovníků.

Benefit lze integrovat skrze desítky mzdových a docházkových systémů, což značně usnadňuje zaveden benefitu u nových klientů. Také byly vyvinuty nové způsoby integrací, díky kterým je komunikace s firemními servery mnohem jednodušší.

Advanto se nerozvíjí pouze po technologické stránce. V uplynulém roce došlo k redesignu celé značky pod záštitou agentury Inveo. Na základě toho se změnil i design mobilní a webové aplikace. I to bylo krokem ke větší přehlednosti aplikace.

“Snažíme se, aby byla aplikace intuitivní a snadno použitelná, aby uživatelé měli snadný a rychlý přístup ke svým odpracovaným penězům,” říká CTO Advanto, Jan Kölbl.

Advanto neustále roste jako služba, aplikace, i jako tým. Těšíme se na to, co nám další rok přinese a kam až se dokážeme posunout. Děkujeme všem našim uživatelům, klientům i partnerům za podporu a těšíme se na další spolupráci!

A co chystáme na příští rok? Nechte se překvapit, nebude toho málo! 

Co je Advanto?

Advanto je chytrá aplikace, která umožňuje zaměstnancům vybrat si svou výplatu kdykoliv a na pár kliků v mobilu. Firmám pomáhá zlepšovat nábor, snižovat fluktuaci a zvyšovat loajalitu zaměstnanců.

Stáhněte si e-book

O tom, jak Advanto chrání zdraví zaměstnanců a jaké jsou přínosy pro vaši firmu.

Stránky Advanto.cz používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies. Více v našich Zásadách ochrany osobních údajů.