Advanto 2023: na cestě stát se jedničkou v Evropě

Advanto 2023: na cestě stát se jedničkou v Evropě
Publikováno
8.2.2024

Rok 2023 byl pro Advanto ve znamení růstu - ať už v podobě nových klientů, partnerů či proniknutí na nový trh. S nenadálými výdaji společnost pomáhá již přes 70 000 zaměstnancům, čímž se spolu se svou působností v Polsku stala největším poskytovatelem přístupu k vlastním výdělkům před výplatním termínem v regionu střední a východní Evropy.

V jednoduché aplikaci Advanto mohou uživatelé sledovat, kolik peněz si k danému dni v měsíci odpracovali a zvolenou částku si pomocí pár kliknutí odeslat na svůj bankovní účet. Advanto tak nahrazuje jednak administrativně náročné poskytování záloh na mzdu, a zároveň rychlé půjčky s nevýhodným úrokem. Benefit umožňuje zaměstnancům překlenout nenadále výdaje či finanční tíži bez zadlužení, s obdržením vlastních peněz na bankovní účet během pár chvil.

Konkrétní příběhy o tom, v jakých situacích Advanto pomáhá jsme si poslechli během četných návštěv našich klientů, na které jsme v uplynulém roce vydali. Vzhledem k výrazné inflaci si uživatelé v uplynulém roce vybírali výplatu předem především na běžné výdaje, jako je nákup potravin, nájem a energie. Atraktivita benefitu se projevuje také ve využívání samotné aplikace. Každé 2,5 minuty dojde skrze Advanto k zadání výběru odpracovaných peněz. 

Růst všemi směry

Advanto zažívá nebývalý vzestup, a to nejen v počtu uživatelů, ale také v počtu klientů, kteří se rozhodli moderní benefit svým pracovníkům poskytnout. Řadí se mezi ně společnosti jako Adler Pelzer, Asus, M2C, Linet, Manpower a mnoho dalších, což potvrzuje již dříve zaznamenanou skutečnost, že je benefit vhodný pro společnosti bez ohledu na odvětví. Největším krokem vpřed v minulém roce byl vstup do Polska, kde Advanto nyní poskytuje svůj benefit tisícům polských zaměstnanců. To nejen rozšiřuje geografickou působnost společnosti, ale také poskytuje moderní finanční řešení širokému spektru pracovníků v Polsku. Další rozšíření služby přes hranice bylo možné především díky významným investicím. Ke stávajícím investorům Nation 1, V-Sharp Ventures a dalším se v minulém roce přidala investorská dvojice Jean-Pascal Duvieusart a Ladislav Bartoníček, kteří působili jako minoritní spoluvlastníci investiční skupiny PPF.

Advanto mě zachránilo

Jak již bylo zmíněno, v minulém roce jsme navštívili hned několik našich klientů. Vydali jsme se například do společnosti Toyoda Gosei v Klášterci nad Ohří, do obou výrobních závodů společnosti Gebauer Griller a do Karvinské hornické nemocnice. Díky těmto návštěvám získáváme cennou zpětnou vazbu přímo od uživatelů. "Když jsem zjistila, kolik po mě chce doktor zaplatit, tak jsem se zhrozila. Nemám vysoký příjem, a vyšetření pojišťovna hradí jenom z části. Nakonec jsem si vybrala peníze z aplikace (Advanto) a po pár dnech byla schopná nastoupit zpátky do práce. Advanto mě zachránilo, jinak bych byla nemocná a ještě k tomu bez peněz. Nebo bych si ty peníze musela někde půjčit," říká uživatelka aplikace. Advanto také bylo součástí dne bezpečnosti v NOTINO, který byl zaměřen především na fyzické a finanční zdraví. Za našimi uživateli se vydáváme velice rádi. Jedná se o jeden ze způsobů, jak se s nimi osobně setkat, získat zpětnou vazbu na službu Výplata kdykoliv, poslechnout si jejich příběhy a třeba jim i zlepšit den malou pozorností.

Rozšiřování klíčových partnerství

Dostupná částka k výběru v aplikaci Advanto se načítá na základě odpracovaných hodin. Aby mohlo vše spolehlivě fungovat, Advanto je propojeno se mzdovým a docházkovým systémem klienta. K tomu dochází, díky partnerství s poskytovateli zmíněných systémů, během chvilky. V uplynulém roce se partnerská základna Advanta rozšířila například o systém společnosti Nugget a GIRITON. Zároveň se radujeme ze stávajících partnerství, a to například účastí na KS WorkSession od společnosti KS-program, pravidelným setkáním s partnerskou sítí Asseco Soultions či setkáním uživatelů OKbase systému na OKbase day. Pracujeme na neustálém zlepšování stávajících napojení a fungování celého procesu. I díky tomu je zavedení benefitu snadné, rychlé a celá administrativa spojena s vyplácením výplat tkví v jednom exportu měsíčně. Mimo to jsou “zálohy”  financovány ze strany Advanta, takže benefit nikterak nezasahuje do cashflow klienta.

Se čtyřmi úspěšnými lety za sebou se Advanto stává klíčovým hráčem na poli zaměstnaneckých benefitů. Výplata kdykoliv má za cíl poskytnout zaměstnancům pomocnou finanční síť v případě nepříznivé finanční situace a dopřát jim flexibilitu a kontrolu nad jejich penězi. V oblasti HR se snažíme získávat inspiraci a vzdělávat se v aktuálních tématech. Advanto aktivně podporuje a propaguje moderní přístupy k zaměstnaneckým benefitům. I z toho důvodu jsme hrdým Premium partnerem Klubu zaměstnavatelů, se kterým jsme se vydali po regionálních i celostátním vyhlášení HR projektů, na kterých se to inspirací jen hemží. Kromě toho jsme se zúčastnili mnoha konferencí, jako například Evolve Summit nebo HRComm na Slovensku. Nemohli jsme si nechat ujít ani největší HR akci roku HRko v Ostravě, kde jsme mohli prezentovali spolupráci s klientem ORLEN Unipetrol.

Martin Fortelný (CEO & co-founder) na HRku

Buďte se zaměstnanci v kontaktu

Zaměstnanci si kromě přehlednosti a jednoduchosti aplikace chválí její rychlost a spolehlivost. S velkým růstem však nezapomínáme na neustálé zdokonalování aplikace. Kromě mírných úprav v designu aplikace jsme se v průběhu roku zaměřili na sekci Aktuality, která byla do aplikace přidána. Díky Aktualitám tak mohou zaměstnavatelé komunikovat se svými pracovníky jednoduše, rychle, s možností přiložení obrázků, souborů a customatizovatelných interakcí na zprávy.

Sekce Aktuality v administrátorském a uživatelském prostředí

K pozici lídra přistupujeme zodpovědně

Růst společnosti se samozřejmě promítá i do vysoké míry odpovědnosti, které jsme si vědomi. S jistotou můžeme říci, že děláme vše, co je v našich silách, abychom mohli i nadále přinášet inovativní a užitečná řešení zaměstnaneckých potřeb nejen v České republice, ale i v dalších zemích, kam směřujeme svůj rostoucí vliv. Jsme oddaní pomáhat lidem posouvat je i sami sebe kupředu. 

Tým Advanto

Co je Advanto?

Advanto je chytrá aplikace, která umožňuje zaměstnancům vybrat si svou výplatu kdykoliv a na pár kliků v mobilu. Firmám pomáhá zlepšovat nábor, snižovat fluktuaci a zvyšovat loajalitu zaměstnanců.

Stáhněte si e-book

O tom, jak Advanto chrání zdraví zaměstnanců a jaké jsou přínosy pro vaši firmu.

Stránky Advanto.cz používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies. Více v našich Zásadách ochrany osobních údajů.